Klær med insektbeskyttelse.

Vi nordmenn elsker naturen!

Norsk natur har så mye og by på, og vi bruker den mer og mer på ulikt vis. Noen i større grad enn andre, og undersøkelser viser at vi har blitt ekstra glade i både korte og lange fotturer i det året som har gått. SSB (Statistisk sentralbyrå) viser stadig til undersøkelser at barn og ungdom deltar i økende grad på lengre fotturer og ulike friluftsaktiviteter.

Nå står sommeren for tur, og kanskje skal du feriere i Norge. Har du allerede planlagt fjelltur med telt og hengekøye eller nyte sommeridyllen langs kysten med båtliv, padling og fiske.

Det er utallige muligheter i vårt langstrakte land, og vi gleder oss til å nyte naturens mange fristelser.

Lengre og mer intens insekt sesong

Klimaendringer har gjort insekt sesongen lengre og mer intens. Nye insektarter vokser frem, mens de vi allerede har i vår fauna sprer seg raskere. Flere sykdommer smitter ved insektbitt, og menneskene blir mer utsatt for smitte. Noen insekter kan være smittebærere, mens andre insekter kan være særdeles irriterende, som mygg og knott.

Redd flått? Lei mygg og knott?

Flåtten har hatt en enorm spredning de siste årene og den er også blitt urbanisert. Skogflåtten (Ixodes ricinus) er den vanligste fått-typen i Norge, av de 13 ulike artene. Den suger blod av smågnagere, fugler, rådyr og andre pattedyr, også mennesker. Den kan bære med seg bakterier og virus, som i noen tilfeller kan føre til alvorlige sykdommer som borreliose og TBE.

Borreliose er en infeksjonssykdom som blant annet kan gi utslett, utstråler smerter og lammelser, men kan behandles med en kort eller lengre antibiotikakur.

TBE er en virussykdom som kan gi hjernehinnebetennelse. TBE er en sykdom det ikke finnes behandling mot, og som kan være svært alvorlig. Bor man i flåttutsatte områder anbefales TBE-vaksinen.

Skogflåtten finner du ikke bare langs kysten og i skogområder, men også i urbane strøk som byområder, parker, i hagen og barnehagen.

Er du den som alltid får myggstikk?

Noen blir aldri stukket, mens andre blir alltid stukket. Det handler om hva vi svetter ut av kroppen. Melkesyre er et kjent stoff som myggen orienterer seg etter.

Når temperaturen stiger, utvikler også mygglarvene seg og jo varmere det er, desto fortere går utviklinga. I juni begynner myggen for alvor å klekke. Da spørs det hvilken toleranse du har for myggen.

Andre insektarter det er verd å nevne som vi kommer til å kjenne på den nærmeste tiden er knott, klegg og hjortelusfluen mot sensommeren.

Vi skal ikke la oss skremme eller irritere for mye, men vi kan ta enkle grep for å unngå insektbitt når vi er ute.

Fjellulla, klær med insektbeskyttelse

Fjellulla er klær med insektbeskyttelse som gjør det enkelt å være aktiv og uten bekymring. Klærne består av slitesterke kombinasjonsmaterialer som merinoull og bambus og passer til all slags aktivitet, hele året. Fjellulla har en unik teknologi, AntiBug Textile-teknologien som frastøter insekter slik at du unngår insektbitt og sykdommer insektene kan medføre.

Insektmiddel direkte på huden i form av roll-on eller sprayflasker gir en høyere verdi av kjemiske stoffer. Fjellulla produkter tilsatt permetrin unngår man at kroppen absorberer permetrin i like stor grad som ved bruk av spray eller roll-on.

Fordeler med Fjellulla

  • Klærne testet på et anerkjent laboratorium i Tyskland.
  • Klær med insektbeskyttelse reduserer faren for flåttbitt med inntil 95,5 %.
  • Gir luktfri insektbeskyttelse.
  • Slitesterke kombinasjonsmaterialer som merinoull og bambus.
  • Pustende og naturlig lukthemmende.
  • Tettsittende rundt håndledd og ankler som dekker åpningsårene.

Gjøre insektbeskyttelse til en del av hverdagen, slik at hele familien er mest mulig komfortabel på tur.

Ut og nyt naturens mange fristelser!

Gjør insektbeskyttelse til en del av din garderobe!

Antibug.com

Klær med insektbeskyttelse

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00