Fluer

FLUER KAN VÆRE SYKDOMSSPREDERE

Fluer setter seg på alle slags steder, som avføring, åpne sår og matvarer. Derfor kan de bære med seg ulike sykdommer, både alvorlige og mindre alvorlige. I Norge er ikke dette noe stort problem, men på steder med varmere klima kan det få store konsekvenser.


STOR HUSFLUE (MUSCA DOMESTICA)

Dette er den mest kjente fluearten og den eksisterer over hele verden. Den er en alvorlig smittespreder, og faktisk er den involvert i flest dødsfall verden over. Husfluen yngler i møkk og andre bakterierike materialer, men spiser også fra matvarer. På denne måten sprer den ulike mage- og tarminfeksjoner som f.eks. salmonella, dysenteri og kolera.

SANDFLUE (LEISHMANIASIS) SPYFLUER

Parasittsykdommen leishmaniasis er en av de vanligste sykdommene i verden. Mennesker blir smittet etter å ha blitt bitt av en sandflue med denne parasitten. Skal du på ferie i et land der denne sykdommen forekommer hyppig, lønner det seg med beskyttelse. Sykdommen er mest vanlig i Brasil, Etiopia, India og Bangladesh, men man finner den også i land der nordmenn ofte ferierer, som Italia, Frankrike, Tyrkia, Spania og Portugal.

TSETSEFLUENE

Den er kanskje den mest kjente sykdomssmittende fluen. Den sprer blodparasitter i slekten Trypanosoma (et slags svepedyr) som framkaller sovesyke hos mennesker og nagana hos husdyr.

SPYFLUER

Disse overfører smitte av sykdommer ved at de legger egg i åpne sår. De tiltrekkes av dyrelukt og menneskeboliger.

KLEGGER

Som andre blodsugende insekter kan klegger spre sykdommer som miltbrann og harepest. I Nord-Europa er dette ikke noe stort problem. Enkelte kan få allergiske reaksjoner etter bitt fra klegg. De fleste hovner opp kraftig lokalt ved bittstedet etter kleggbitt.

MØKKFLUER (MUSCIDAE)

Dette er en artsrik familie av fluer. Navnet møkkfluer er bare treffende for en liten gruppe av artene siden denne familien lever i en mengde ulike miljøer. Møkkfluer blir gjerne tiltrukket til mennesker og husdyr, der de drikker svette og tårer.


BRUK NATUREN, MEN TA DINE FORHOLDSREGLER OG BESKYTT DEG MED FJELLULLA OG ANTIBUG TEXTILE -TEKNOLOGI.

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00