Vårt eventyr

Det hele startet sommeren 2018. En sommer der insektsesongen var intens, og fokuset rundt flått og flåttbårne sykdommer fikk mye oppmerksomhet. Vi var godt kjent med flåttproblematikken, og tok allerede våre forhåndsregler, men det var ikke nok.

Vi er en aktiv familie på 4 som liker å tilbringe tiden ute. Fjellgeiter er vi ikke, men noen toppturer har det blitt. Vi liker oss både på fjellet og ved kysten, og er nysgjerrige på hva naturen har å by på. For oss er det kvalitetstid, samhold og samarbeid å være på tur.

Vi har brukt flere ulike produkter innen insektmiddel, men synes det ble upraktisk og tungvint. For oss ble ikke jevnlige påføringer av insektmiddel gjennom hele dagen til slutt et alternativ. Mygg og knott er ikke like lett å ignorere når kløen blir intens, men det som ble en bekymring var flåtten.

Vi begynte å ta omveier, for å unngå kratt og tette busker, i frykt for flåtten. Frykten for at vi, og spesielt barna, skulle bli smittet med borreliose eller TBE lå alltid i bakhodet.

Likevel var det ikke et alternativ å bli hjemme. Hva hvis vi kunne ha sluppet roll-on og andre illeluktende sprayer for å hindre insektbitt? Da kom idéen om Fjellulla – klær med integrert insektbeskyttelse som frastøter flått og insekter.

Siden 2018 har vi jobbet med å utvikle Fjellulla. Vi fikk tidlig støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle produktene og gjennomførte flere tester på et laboratorium i Tyskland. Dette resulterte i AntiBug-teknologi i klær som frastøter insekter, og reduserer faren for flåttbitt med inntil 95,5 %. Den beskytter oss mot flått og insekter som knott, mygg, fluer og andre insekter som ødelegger idyllen. Teknologien er luktfri, skånsom mot huden, og gir ingen irritasjon. Insektbeskyttelsen varer i 70 vask.

Hele Fjellulla-kolleksjonen har AntiBug-teknologien integrert i klærne. Klærne er laget av myk merinoull og er kløfri. Dette er fordi et tynt lag med bambus ligger innerst mot huden. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene – hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt. Fjellulla har klær til hele familien som kan brukes hele året. Alt utviklet og designet hjemmefra i Trondheim.


Våre verdier

trygg – aktiv – positiv


Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00