Ørretfiske uten mygg, knott og flått.

Fritidsfiske er blant Norges mest populære friluftsaktiviteter, og hver sommer prøver vi fiskelykken. Inge Rønning gir deg sine 5 beste tips på hvordan få ørret på kroken, og hvordan holde mygg og knott på avstand med klær med insektbeskyttelse, Fjellulla.

Inge Rønning er over gjennomsnittet ivrig fisker, som i hovedsak bedriver ørretfiske.

Endelig er fiskesesongen i gang, og mange ivrige fiskere er spente på hvordan sesongen i år vil bli. Konkurranseinstinktet tennes og utstyret er på plass, for lengst.

Det som er likt som i fjor er at insektene har klekket, og myggen og knotten vil være på plass.

Klær med insektbeskyttelse

Klær med insektbeskyttelse er årets store nykommer, og det gjør fisketuren mer behagelig for både små og store. Et must på fisketur er neck warmer som sitter godt rundt halsen og kan trekkes over hode. 

Vi har vært så heldige og fått snakket med Inge om tips og råd for å få ørret på kroken. Vi deler gladelig de beste tipsene med deg.

Inge Rønning sine topp 5 wobbler

1. Rapala Countdown Elite: Etter min mening, kanskje årets hotteste nyhet etter ørreten! Dette er en synkende wobbler på 7.5 cm, som kommer i veldig mange fine farger. Mange naturtro, men også mange triggende farger! En veldig godt balansert wobbler på 10 gram, som man kaster utrolig langt og presist. Den har en litt høyere profil enn den vanlige Countdown, og en veldig livlig og fin svømme bevegelse. Jeg har hatt veldig gode fangster på denne i Renaelva i vår, med en fin toppfisk på 2.1 kg

2. Rapala BX Minnow: wobbleren som aldri svikter. En flytende og langtkastenede wobbler, med 60/40 rullende/woblende bevegelse. Den begynner sin fine svømme bevegelse ved veldig lav hastighet, noe som gjør den til ett godt valg i ei kald og treig elv. Dette er en wobbler som har levert mange store fisker! Den fåes i 7 og 10 cm. Selv velger jeg 10 i de større elvene, mens jeg ofte går for 7 i de mindre.

3. Rapala Countdown: I stor ørret test vant Countdown soleklart i både 2013 og 2019! En synkende wobbler i mange størrelser og farger. Selv velger jeg stort sett 7 og 9 cm. Den kommer også i noen nye spennende farger i år! Denne wobbleren tar jeg veldig ofte frem i de litt striere partiene av elva, der jeg trenger litt tyngde for å komme ned til fisken. En veldig lettfisket wobbler, som sjeldent skuffer.

4. Rapala Team Esko: Elve wobbleren! Denne er laget for å kunne fiskes i raskt flytende elver, da den har ei skje som er spesial laget til dette. Den er 7 cm, flytende og kommer i mange spennende farger! samme hvor rask elva er, så holder denne seg fint nede i vannet.

5. Rapala Shadow Rap 07: Den lille jokeren! Rapala Shadow Rap 07 kom i fjor, og ga meg utrolig mange flotte ørreter i elva! Den er flytende og ganske lett. Men i de litt roligere partiene av elva, er den utrolig effektiv! Den kan fiskes helt vanlig inn, eller den kan jerkes. Uansett, så trigger den fisk til hugg. Denne kommer i mange spennende farger som passer både dag og natt fiske veldig godt!

Da gjenstår det å si lykke til med fiskesesongen, og skitt fiske folkens!

Kilde: Inge Rønning og Antibug.com

Klær med insektbeskyttelse

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00