Derfor velge ull og bambus til barna

Merinoull og bambus klør ikke, er pustende og føles myk og behagelig mot huden. For de med sensitiv hud, holder deg varm, er temperaturregulerende, og er lett å bevege seg i.

Ull innerst mot kroppen er ypperlig for barn så og si hele året. Ull puster og har temperaturregulerende egenskaper slik at det er varmt om vinteren og svalt om sommeren. Merinoull klør ikke, men mange barn synes allikevel at det klør! Fjellulla har løsningen med merinoull på utsiden og bambus på innsiden. Da beholder man de unike egenskapene til merinoull og bambus.

Merinoull er spesielt kjent for sin myke og gode kvalitet mot sensitiv hud. I den nyere tiden er også bambusklær og klær av viskose kommet inn i rekkene på grunn av det myke materialet, som er redningen for de som sliter med sensitiv og allergisk hud.

Det sies at bambus har mange av de samme egenskapene som merinoull. Bambus føles utrolig mykt og behagelig og er en god kombinasjon sammen med merinoull. 

Ull holder på varmen

Ullen beskytter sauen fra de skiftende værforholdene den lever under, fra sol og varme til kulde og snø. Ull er bærekraftig ressurs som har vært til nytte og glede for oss mennesker gjennom årtusener. Ullen beskytter oss mennesker på samme måte.

Ull er temperaturregulerende

Ull er varmt materiale som puster og isolerer godt og er temperaturregulerende. Når det er kaldt, vil ull virke varmeisolerende. Ull absorberer UV stråler, og beskytter derfor huden mot solbrenthet. Klesplagg av ull har egenskapen at det oppleves varmt, på grunn av luft mellom fibrene. Ullfibre er skjoldete. Derfor kan ull faktisk virke varmere når det er fuktig. Da skapes en reaksjon som frigir varme. Fuktighet blir liggende utenpå og trekkes ikke inn. Ull kan også brukes gjennom hele året siden det regulerer varmen. I tillegg absorberer og transporterer ull fuktighet og svette fra kroppen, uten å bli klam. Dette gjør at ull passer til alle typer aktiviteter uansett årstid.

Visste du at ullfibrene kan ta opp store mengder fuktighet, inntil 30 %, før plagget kjennes fuktig og inntil 50 % før det begynner å dryppe.

Ull er selvrensende

Ull er selvrensende og har bakteriehemmende egenskaper. Ullplagg kan (og bør!) ofte luftes mellom bruk og behøver ikke å vaskes så ofte. Ull hindrer også vond lukt. Merinoullfiber har bølgete struktur som gjør den svært elastisk og plagg som inneholder merino holder derfor fasongen godt.

Ull og bambus er kvalitet

Merinoull er spesielt kjent for sin myke gode kvalitet mot sensitiv hud. I den nyere tiden er også bambusklær og klær av viskose kommet inn i rekkene på grunn av det myke materialet.

Legg igjen en kommentar

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0.00